smaczne i sprawdzone

na kulturalni.info.pl

Babeczki z szynką

Składniki

ketchup
2 łyżki
korpusy do babeczek
1 opakowanie małych wytrawnych
masło
1 łyżka
natka pietruszki
pół pęczka
pieczarki
300 g
pieprz
do smaku
sól
do smaku
szalotka
1 sztuka
szynka
150 g

Sposób przygotowania

1. Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy. Siekamy szalotkę, a szynkę kroimy w małą kostkę.

2. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy szalotkę, a po chwili pieczarki. Następnie dodajemy szynkę i smażymy razem 2 minuty. Następnie zdejmujemy z palnika i studzimy. Dorzucamy posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu mieszamy dokładnie z ketchupem.

3. Farsz nakładamy do babeczek i wstawiamy je do nagrzanego do temperatury 170°C piekarnika na 10 minut. Podajemy na ciepło lub zimno, można przybrać liściem natki pietruszki.

Najczęściej czytane