smaczne i sprawdzone

na kulturalni.info.pl

Jajecznica z kalafiorem

Składniki

boczek wędzony
według uznania
jajka
6 sztuk
kalafior
1 sztuka
natka pietruszki
do posypania
pieprz
do smaku
sól
do smaku

Sposób przygotowania

1. Kalafior gotujemy, dzielimy na małe cząstki, dodajmy sól i pieprz do smaku.

2. Boczek kroimy w drobną kostkę, rumienimy na dużej patelni.

3. Dodajemy jajka, kładziemy ugotowany i rozdrobniony kalafior, mieszamy na dość silnym ogniu, aby jajecznica się ścięła.

4. Wykładamy na talerze posypujemy posiekaną pietruszką (lub koperkiem).

Najczęściej czytane


W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies (Polityka Cookies)Rozumiem