smaczne i sprawdzone

na kulturalni.info.pl

Muffinki cynamonowe

Składniki

cukier
2/3 szklanki
cynamon
1/2 łyżeczki
jajka
1 sztuka
mąka pszenna
1,5 szklanki
margaryna
1/3 kostki
mleko
2/3 szklanki
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
syrop morelowy
4 łyżki

Sposób przygotowania

1. W misce mieszamy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia i cynamon. Następnie stapiamy margarynę i wlewamy ją do miski. Dodajemy mleko i jajko. Wszystko mieszamy mikserem.

2. Formę na 12 muffinek napełniamy ciastem. Pieczemy je w temperaturze 180°C przez 25 minut.

3. Przygotowujemy krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu. Muffinki rozcinamy i przekładamy ½ kremu. Do reszty kremu dodajemy 4 łyżki syropu morelowego. Wyciskamy go przez szprycę na wierzch ciastek.

Najczęściej czytane